Edebiyat dostları için Türk Dili, Şubat 2014 sayısıyla raflardaki yerini aldı.
Bu sayımızın sayfalarını Ali Karaçalı’nın Soru başlıklı sunuş yazısı, İsmail Sert’in çizgisi ve usta öykücümüz Rasim Özdenören’in bir öyküsüyle aralıyoruz.
Öykümüze getirdiği farklı ses, söyleyiş, biçem ve anlatım zenginliğiyle çağdaş Türk öykücülüğü içerisinde kendine özgü bir yerde duran Rasim Özdenören’in son dönemde farklı bir pencereden yazdığı kısa, diri ve yoğun öykülerinden birini daha beğenilerinize sunuyoruz: Çorak Buluşma adlı bu öyküyü de içeriden ve derinden bir sezişle okuyacağınıza inanıyoruz.
Mustafa Ökkeş Evren’in Kıssa Öyküler üst başlığıyla sunduğu her biri farklı bir duyarlığı betimleyen küçürek öyküleri ile Âdem Terzi’nin Gitmem Gerek ve Semih Topsakal’ın Tatlı Su öyküsü bu sayının diğer güzel öyküleri.
Türk Dili’nde ilk kez şiir yayımlayan Yılmaz Daşcıoğlu’nun Çöl saatleri, Cevdet Karal’ın Siste Klostrofobi, Hicabi Kırlangıç’ın Sabır, Sen Gözlerinden Kalbini, Ahmet İnam’ın Vaha, Mehmet Aycı’nın Kuş Burnu, Suavi Kemal Yazgıç’ın Gam, Berat Bıyıklı’nın Histeri ve Önder Kurt’un Fey-i Zeval adlı şiirleri sizleri derin bir şiir iklimine taşıyacak.
Denemeleriyle İbrahim Demirci, Ali K. Metin, inceleme ve değerlendirme yazılarıyla Mehmet Can Doğan, Erdoğan Boz, Sacettin Tural, A. Cüneyt Issı, Nevzat Gözaydın, Selçuk Karakılıç, Kitaplık ve Gündem bölümündeki tanıtma, değerlendirme ve anma yazılarıyla Mehmet Öztunç, Ayşe Altıntaş, Yusuf Dinç ve Nail Tan bu sayımızın diğer yazarları.
Edebiyat söyleşilerinin bu ayki konuğu şair, yazar, Balıkesir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Narlı. Mehmet Narlı ile Edebiyat ve Delilik adlı son kitabı çevresinde bir söyleşi gerçekleştirdik. Türk edebiyatı hikâye ve romanlarında işlenen deli tipi ve delilik olgusunun ilk kez bu denli derinlikli ve kapsamlı incelendiği ve tartışıldığı bu özgün eserle ilgili söyleşiyi Emine Neşe Demirdeler gerçekleştirdi.
İlgiyle ve severek okuyacağınıza inanıyoruz.